Terborg Gezond

Op 31 mei vond de Wereld Niet Roken Dag plaats en op deze dag stonden verschillende standjes en de ‘Ikstopnu-bus’ op de markt in Terborg. Tijdens dit project gaven Ikstopnu.nl en de GGD informatie over de gevaren van roken en het belang van rookvrije omgevingen. Om het project kracht bij te zetten, zijn er verschillende promotieartikelen besteld. Hieronder vertellen we meer over dit informatieve project.

Thema Wereld Niet Roken Dag

Elk jaar wordt er tijdens Wereld Niet Roken Dag gekozen voor een thema. Dit jaar werd er gekozen voor het onderwerp ‘het voorkomen van jeugdroken’. Er zijn veel rokers die tijdens hun 10e en 20e levensjaar beginnen met roken, wat regelmatig leidt tot een levenslange verslaving. Door de invoering van nieuwe wetten hoopt Nederland dit te kunnen veranderen. Het doel van het verhogen van de tabaksaccijns en het verminderen van het aantal verkooppunten is het ontmoedigen van roken.

Op een leuke manier in gesprek over roken

Terborg Gezond staat voor ‘gezondheid met een glimlach’. In dit project werken verschillende lokale professionals en inwoners samen om gezond leven toegankelijk en leuk te maken voor iedereen. Daarbij hebben zij extra aandacht voor het thema roken. Op 31 mei, op Wereld Niet Roken Dag, stonden professionals van Terborg Gezond met een standje op de markt in Terborg. Daar deelden zij verschillende gadgets uit, zoals lippenbalsems, stressballetjes en pennen met het logo van Terborg Gezond. Dit hielp enorm om met bezoekers van de markt in gesprek te gaan, zelfs de marktkoopmannen gingen met elkaar in gesprek over roken. Ze zijn dan ook zeker van plan om vaker dit soort activiteiten te organiseren!

Promotieartikelen met logo

Om het project kracht bij te zetten, zijn er verschillende promotieartikelen bij ons besteld. Het gaat om pennen, lippenbalsems en anti-stress artikelen in de vorm van een hart. Deze artikelen zijn bedrukt met het logo van Terborg Gezond. Met deze promotieartikelen in de handen hopen we dat jongeren herinnerd worden aan het project Terborg Gezond en de negatieve effecten van roken. Wij zijn blij dat we voor dit project een mooie opdracht hebben mogen realiseren.